Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit pana vineri atentionarea cod portocaliu de canicula valabila pentru cinci judete din vestul tarii. Atentionarea cod galben de caldura persistent si disconfort termic accentuat a fost restransa la anumite regiuni.

Cod portocaliu si cod galben de canicula, valabile joiFoto: ANM

13 august

Cod galben

Joi, 13 august, in Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei, Oltenia si jumatatea vestica a Munteniei valul de caldura va persista, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Cod portocaliu

In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

14 august

Cod portocaliu si cod galben de canicula, valabile vineri

Cod portocaliu si cod galben de canicula, valabile vineri

Foto: ANM

Cod galben

Vineri, 14 august, in Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei, vestul si sudul Oltenei si sud-vestul Munteniei, temperaturile maxime vor atinge din nou 35....37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Cod portocaliu

In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin vor fi in continuare temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat