Politistii din Calarasi arestati preventiv pentru ca ar fi violat o fata de 15 ani fugita dintr-un centru social au recunoscut ca au intretinut relatii sexuale cu adolescenta, dar ca aceasta a consimtit, avocatul unuia dintre agenti afirmand ca acestia au "mai multa credibilitate" decat minora, transmite Mediafax.

Adrian Nicusor Serban si Daniel Florentin Dumitriu, politistii demisionari de la Ordine Publica din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Calarasi, arestati pentru viol, au recunoscut in fata judecatorilor care au decis masura preventiva ca au intretinut relatii sexuale cu adolescenta de 15 ani, fugita din centrul de plasament de la Perisoru, dar sustin ca aceasta nu s-a impotrivit.

Astfel, potrivit incheierii de sedinta pronuntata de Tribunalul Calarasi, in momentul in care au ajuns in fata instantei, avocatii celor doi au sustinut nevinovatia politistilor. Cei doi agenti au admis ca au intretinut relatii sexuale orale cu fata, insa spun ca totul s-a intamplat cu consimtamantul acesteia, aparatorii celor doi sustinand ca nu a existat constrangere "nici fizica, nici morala".

Mai mult, aparatorul unuia dintre cei doi politisti a sustinut ca agentii au mai multa credibilitate decat fata, intrucat aceasta a dat anterior dovada de "comportament antisocial", prin fuga repetata din centrul de plasament.

In incheierea de sedinta a Tribunalului Calarasi care a dispus arestarea preventiva se precizeaza ca, initial, cei doi politisti au fost audiati ca martori in acest dosar si au spus ca totul s-a intamplat in afara orelor de program. Ulterior, dupa ce au fost inculpati, si-au reevaluat pozitia si au admis sa totul s-a intamplat in timp ce ei erau in timpul serviciului. Mai mult, avocatul a spus ca cei doi politisti au fost "presati" sa-si dea demisia din politie.

Avocatii celor doi au sustinut in fata instantei ca Dimitriu si Serban s-ar putea face vinovati de infractiunea de act sexual cu un minor sau de folosire abuziva a functiei in scop sexual, dar nu de viol.

Mai mult, avocatul lui Daniel Florentin Dimitriu a spus ca acesta a fost "un elev model" la scoala de politie, are diplome in domeniul IT si de electronist si ca a absolvit "un curs de bune maniere politienesti". In fata judecatorilor, Daniel Florentin Dumitriu, in varsta de 28 de ani, care a lucrat in Politie timp de doi ani si jumatate, a spus ca nu este un pericol social si ca, daca i s-a terminat cariera in Politie, "nu vrea sa i se termine si viata".

Colegul sau, Adrian Nicusor Serban, a spus ca ceea ce s-a intamplat a fost "un moment de inconstienta" si ca nu a crezut ca fapta lor va avea "consecinte atat de grave". "(Adrian Nicusor Serban - n.r.) precizeaza ca isi recunoaste vina si considera ca a platit cu functia pentru ceea ce a facut si solicita a fi cercetat in libertate intrucat nu prezinta un pericol public, are credit la o banca si daca ar fi lasat in libertate ar putea sa-si ajute familia, iar aceasta la randul ei, sa-l ajute sa treaca peste acest moment", se mai arata in documentul citat.

Judecatorii care au dispus arestarea preventiva a celor doi au apreciat fapta lor ca fiind "extrem de grava" in conditiile in care ei aveau ca sarcina de serviciu tocmai gasirea acelei fete care era data in urmarire prin dispozitie a Politiei Romane.

Magistratii au apreciat, de asemenea, ca elementul de constrangere asupra fetei "exista si este dat de locul unde s-a petrecut fapta, masina politiei, care pentru o persoana de 15 ani creeaza o stare de intimidare si temere".

Judecatorii au considerat, totodata, ca "uniformele celor doi politisti au creat asupra partii vatamate sentimentul de teama si ingrijorare ca o vor duce inapoi la Centrul de Plasament Perisoru, lucru pe care partea vatamata nu si-l dorea, imprejurare ce a alterat vointa partii vatamate, inculpatii profitand din plin de aceasta stare".