Cautarile pilotului planorului disparut continua si astazi, la operatiune participand 1.200 de forte alcatuite din pompieri ai inspectoratelor pentru situatii de urgenta, jandarmi montani, salvamontisti, politisti, militari, padurari si voluntari, a anuntat marti dimineata Ministerul de Interne.

Echipele de salvatori au la dispozitie 181 de vehicule, autospeciale de teren si senilate.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie al MAI se afla la dispozitia echipelor de la sol, fiind pregatit sa actioneze in caz de nevoie.

Costurile unei operatiuni de cautare precum cea a pilotului Mircea Craciun si a planorului pilotat de acesta, "mai ales pe calea aviatica", se ridica la sute de mii de euro, a declarat, luni, secretarul de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, care a precizat insa ca nu exista "un buget limita".

Misiunile de cautare se deruleaza marti pe mai multe trasee montane din judetele Harghita, Covasna, Arges, Buzau, Prahova, Brasov, Bacau si Vrancea.

Traseele au fost stabilite in urma sedintei operative care a avut loc luni seara la nivelul punctului mobil de comanda din judetul Brasov, la care au participat reprezentantii tuturor structurilor implicate in misiunea de cautare.