Un consilier al Casei Regale a declarat luni pentru Digi24 ca retragerea titlului de Principe al Romaniei "nu a fost o pedeapsa" pentru Principele Nicolae, iar acesta a fost "in asentiment" cu Regele Mihai cand suveranul Casei Regale l-a exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.

Ioan Luca Vlad, consilier privat onorific al familiei regale pe probleme internationale, a spus ca Principele nu s-a adaptat la rigorile cerute de pozitia ocupata: "nepotrivire de idei intre idealurile principelui si privatiunile cerute de aparteneta la Casa regala".

Consilierul Casei Regale a mai spus ca "Printul Nicolae nu a facut ceva anume. E o decizie luata pentru viitor si nu o pedeapsa", iar "Regele Mihai a luat decizia cu o anumita tristete".

Oficialul Casei Regale a adaugat ca "rolul de Principe presupunea implicarea totala, 24 de ore din 24", iar "cand esti in public ca reprezentant al Casei Regale trebuie sa ai o anumita atitudine, sa suporti anumite privatiuni".

Intrebat daca proiectele in care se implicase Principele Nicolae nu au fost suficient, Ioan Luca Vlad a spus ca "A fost prea mult pentru el" si a adaugat ca acesta isi poate continua proiectele in privat - in cadrul unor firme sua ONG-uri din strainatate.

Citeste si: