Salvamontistii din statiunea Busteni, de pe Valea Prahovei, participa, duminica seara, la o actiune de recuperare a sase turisti care au ramas blocati pe traseul Jepii Mici, din Masivul Bucegi, cel care a sunat dupa ajutor spunand ca doi dintre turisti sunt accidentati, informeza Mediafax.

Potrivit sefului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au fost solicitati sa intervina, duminica seara, pentru recuperarea a sase turisti care au ramas blocati la jumatatea traseului Jepii Mici, din Masivul Bucegi.

Cel care a sunat dupa ajutor a spus ca grupul de turisti a plecat duminica seara de pe munte, incercand sa coboare catre statiunea Busteni, insa doi dintre ei s-au accidentat si nu mai pot continua drumul.

La ora transmiterii acestei stiri, salvamontistii au plecat catre zona indicata de catre cei sase turisti pentru a-i recupera.

Salvatorii montani din Busteni au participat, de asemenea, duminica, la o actiune de cautare a planorului care a decolat, joi, de pe aerodromul Ghimbav, din judetul Brasov, si care a disparut. Salvatorii au cautat planorul disparut in zona Muntilor Baiului, dupa ce un parapantist a anuntat ca a vazut in zona acestor munti ceva ce parea a fi restul unui aparat de zbor prabusit.