Statiunile de pe litoral sunt la capacitate maxima, iar hotelurile sunt pline la acest sfarsit de saptamana, peste 200.000 de turisti aflandu-se, in acest moment, la tarmul Marii Negre, sustine presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin, transmite Mediafax.

Pe litoralul romanesc sunt circa 200.000 de turistiFoto: USER UPLOADED

"Este un weekend plin. Suntem din nou la capacitate maxima, exact asa cum estimam si cum asteptam. Suntem in varful de sezon, de aici incolo totul va merge in plin, cel putin pana spre finalul lunii august. Stam bine pe tot litoralul, toate hotelurile sunt pline", a declarat Corina Martin, duminica, pentru Mediafax.

Ea a afirmat ca sunt peste 200.000 de turisti pe litoral la sfarsitul acestei saptamani.

"Daca avem oficial 120.000 de locuri de cazare, neoficial sunt mult mai multe, in plus sunt si copiii si turisti cazati multi la particulari. Estimam ca sunt peste 200.000, dar nu stie nimeni cifra exacta. Acum sunt marile evenimente si de obicei in aceasta perioada este cererea cea mai mare, suntem in perioada maxima de vacanta', a explicat Corina Martin.

La sfarsitul acestei saptamani, pe litoral au avut loc diverse evenimente. Astfel, in Mamaia s-a desfasurat Mamaia Music Awards si a avut loc Fashion Summer Festival, weekend destinat designerilor romani, care si-au prezentat cele mai recente colectii. De asemenea, alte concerte au fost organizate de unitati hoteliere de pe litoral si de cluburile din Mamaia.

De saptamana viitoare, incep manifestarile dedicate Zilei Marinei, iar printre acestea se regasesc un spectacol de muzica militara, atelier de scufundari recreationale, prezentat de scafandrii militari pe plaja Modern din Constanta, dar si diverse expozitii.