Centrul INFOTRAFIC transmite ca, la ora 16,30, pe DN1 Brasov - Ploiesti, pe sensul de coborare, se circula in coloana in zona statiunilor de pe Valea Prahovei (intre Predeal si Busteni).

Pentru a evita aglomeratia, politia le recomanda automobilistilor care pornesc din Brasov catre Bucuresti sa urmeze ruta: DN1A Sacele - Cheia-Ploiesti, iar celor care pleaca din zona Bran-Moieciu, sa foloseasca traseul: DN73 Brasov - Bran - Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat-Targoviste, DN71 Targoviste - Baldana, DN7 Baldana - Bucuresti. Se poate folosi si ruta: DN73 Brasov-Bran - Pitesti si A1 Pitesti - Bucuresti, cu mentiunea ca pe DN73 Campulung - Pitesti se executa lucrari, iar in mai multe puncte se circula pe o banda, alternativ, semaforizat.

Autostrada A1 Pitesti - Bucuresti poate prelua fara probleme valorile mari de trafic, singura zona in care se pot forma coloane este la intrarea in Bucuresti, pe Bulevardul Iuliu Maniu, pe strada Valea Cascadelor si pe Soseaua de Centura a Municipiului Bucuresti.

Pe A2 Bucuresti-Constanta, traficul rutier este intens, mai ales pe segmentul cuprins intre kilometrii 12 si 35, pe sensul de mers catre Capitala.

Pana la aceasta ora, nu au fost semnalate probleme de fluenta la statia de taxare de la Fetesti.

Politia reaminteste conducatorilor auto ca prin statia de taxare se poate trece liber pe benzile doi si trei, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, la statiile de distributie a carburantilor autorizate ori prin SMS.

Pe DN39 Mangalia — Agigea, se circulă în coloană, din zona stațiunii Eforie Sud și până la intrarea pe A4.

Infotrafic a semnalat duminica si ca la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse catre Bulgaria,atat din cauza restrictiilor de circulatie impuse pe DN5(E85) in vederea desfasurarii lucrarilor de reparatii la podul Giurgiu-Ruse, cat si din cauza verificarilor efectuate de vamesii bulgari la punctul de trecere a frontierei, traficul rutier se desfasoara ingreunat, in coloana, pe sensul de deplasare spre Bulgaria, care, in continuare se intinde pe o distanta de aproximativ 1 kilometru.

Pentru a evita aglomeratia, conducatorii auto sunt sfatuiti sa utilizeze celelalte puncte de trecere a frontierei: Calafat(rutier); Negru-Voda(rutier); VamaVeche (rutier); Bechet(trecere cu bacul); Zimnicea(trecere cu bacul); Calarasi(trecere cu bacul).