Politia de frontiera bulgara efectueaza, incepand de sambata, controale amanuntite la toate categoriile de autovehicule la trecerile de frontiera spre Bulgaria, informeaza Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi. Coroborate cu lucrarile de reabilitare la podul peste Dunare de la Giurgiu, controalele genereaza marirea timpilor de asteptare la frontiera.

Lucrari la Podul Giurgiu - RuseFoto: MT

Ora 17:21 Ministerul roman al Afacerilor Externe informeaza, de asemenea, ca din motive de securitate, autoritatile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor, masura fiind instituita cu titlu temporar, fara ca momentan sa fie prevazut un termen limita, relateaza Agerpres.

In acest context, Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza cetatenii romani care tranziteaza Bulgaria asupra posibilitatii ca recentele masuri dispuse de autoritatile locale sa genereze prelungirea duratei de asteptare la traversarea frontierelor Bulgariei.

La punctul de frontiera Giurgiu se efectueaza in aceasta perioada lucrari ce constau in inlocuirea integrala a sistemului rutier (placi betonate si straturi asfaltice), aminteste CNADNR, precizand ca odata cu demararea lucrarilor de reabilitare, se circula pe o singura banda ce este in permanenta supravegheata de antreprenor pentru asigurarea conditiilor de siguranta a circulatiei.

In vederea evitarii unor blocaje in trafic, recomandam conducatorilor auto, ca pentru trecerea in Republica Bulgaria sa foloseasca si punctele alternative de trecere a frontierei, dupa cum urmeaza:

  • Calafat (rutier)
  • Bechet (trecere cu bacul)
  • Zimnicea (trecere cu bacul)
  • Calarasi (trecere cu bacul)
  • Negru Voda (rutier)
  • Vama Veche (rutier)      

Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictia de circulatie instituita si semnalizarea rutiera temporara.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.