Un autocar in care se aflau aproximativ 53 de ucraineni, adulti si copii, si care se indrepta spre Bucuresti s-a rasturnat, in noaptea de sambata spre duminca, in jurul orei 2:00, pe Autostrada Soarelui, in zona fiind trimise circa 15 masini de interventie. Din primele informatii, in urma accidentului, doua persoane si-au pierdut viata si 48 au fost ranite, transmite Mediafax.

Ora 17:18 Mai multi pasageri care s-au aflat in autocarul implicat intr-un accident rutier pe autostrada A2 au suferit leziuni si au fost adusi la spitale din Capitala, dar unii nu necesita internare, informeaza medicii de la spitalele care care i-au primit, potrivitAgerpres.

"Initial au venit vreo 11 accidentati si in momentul de fata un baiat de 15 ani a fost operat la chirurgie plastica pentru niste plagi pe corp si altul la neurochirurgie, cu un traumatism de coloana cervicala. O parte dintre ceilalti 9 vor pleca, nu necesita internare, dar nu a sosit inca ambasada sa ii preia", a afirmat duminica, dr Florin Bica, de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni.

Doi dintre ranitii grav se afla insa la Spitalul Floreasca.

"Sunt 8 internati, dintre care 2 cu leziuni severe. Unul e lovit la cap, iar celalalt e cu o amputatie de brat. E posibil ca in zilele urmatoare ceilalti sase, cu leziuni mai usoare, sa fie externati zilele urmatoare", a precizat dr Cristian Pandrea, de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Ora 10:06 Traficul a fost reluat in conditii normale pe A2 Bucuresti - Constanta duminica dimineata, incepand cu ora 9:30, dupa accidentul in care a fost implicat un autocar, anunta Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru agentia de presa citata ca accidentul s-a petrecut in judetul Calarasi, pe sensul de mers spre Bucuresti, si ca spre zona respectiva au plecat aproximativ 15 masini de interventie ale Serviciului de Ambulanta si ale SMURD, inclusiv masina de interventie pentru victime multiple si unitatea mobila de urgenta, in judet fiind declansat planul rosu.

Din primele date, in urma accidentului, doua persoane si-au pierdut viata si mai multe au fost ranite. Potrivit secretarului de stat, un bilant exact al accidentului va putea fi cunoscut in cursul diminetii de duminica.

Raed Arafat a declarat ca pasagerii ucraineni ai autocarului sunt adusi cu totii la spitale din Bucuresti pentru investigatii sau pentru tratamente ori interventii in cazul in care este necesar acest lucru.

Potrivit lui Arafat, pana la ora actuala se stie ca unul dintre raniti, un copil, este in coma, el suferind o amputatie.