Sase apartamente de la mansarda unui bloc de patru etaje din zona 1 Decembrie din Capitala au fost distruse in totalitate de incendiul produs, vineri seara, structura de rezistenta a imobilului nefiind afectata, dar cladirea ramane evacuata, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov.

Toate cele sase apartamente distruse in urma focului sunt situate la mansarda blocului de pe Aleea Mizil nr. 9, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

In urma primelor verificari efectuate de pompieri s-a constatat ca structura de rezistenta a blocului nu a fost afectata. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU, locatarilor li s-a permis sa intre in apartamente pentru a-si lua diferite bunuri, dar momentan acestia nu pot locui in imobil.

Daniel Vasile a mai mentionat ca angajatii ISU vor efectua, luni, cercetari la fata locului pentru a stabili cu exactitate care a fost cauza incendiului. De asemenea, politistii criminalisti au facut investigatii la locul producerii incendiului.

Focul a izbucnit, vineri seara, la mansarda unui bloc cu 51 de apartamente din zona 1 Decembrie din Capitala.

Unul dintre ofiterii ISU care a ajuns printre primii la fata locului, in jurul orei 18.00, a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca, deoarece se simtea rau in urma expunerii la fum. Acesta a fost externat ulterior.

Toti cei care se aflau in cladire au fost evacuati. Un barbat de aproximativ 80 de ani, imobilizat, a fost scos din bloc de pompieri. Totodata, o femeie de aproximativ 50 de ani, care a suferit un atac de panica, a primit ingrijiri de la un echipaj SMURD.

Incendiul a izbucnit, vineri, inainte de ora 18.00, iar la sase minute de la semnalarea sa au ajuns la fata locului primele trei autospeciale de stingere, o autoscara, un echipaj de descarcerare si unul SMURD.

Incendiul a fost lichidat cu 17 autospeciale de stingere si trei autoscari. De asemenea, au fost mobilizate trei echipaje de descarcerare si trei ambulante SMURD.

Pompierii au avut probleme, intrucat reteaua de hidranti din zona nu are debitul necesar autospecialelor de stingere, dar si pentru ca o parte din hidranti nu functionau.