Dupa ce Vladimir Putin a semnat un decret prin care se dispune distrugerea tuturor alimentelor din Uniunea Europeana supuse sanctiunilor, tractoarele rusesti au trecut la treaba, insa rusii profita de resturile de produse alimentare care au ramas intacte si au mers sa le stranga, noteazaUnimedia.

rabochy-put.ru prezinta imagini cu rusii care strang alimentele sub embargo scapate de buldozerFoto: rabochy-put.ru

Mai mult, intr-o localitate din Federatia Rusa, dupa ce lazi intregi cu piersici si rosii au fost duse pentru a fi distruse, oamenii au venit pentru a strange fructele si legumele care au ramas intregi. Acestia spun ca din piersicile de import iese o tuica foarte buna, care nici macar nu are nevoie de adaos de zahar, scrierabochy-put.ru.

Rusia distruge sute de tone de carne, fructe si branzeturi aflate sub embargoul ridicat ca raspuns la sanctiunile Occidentului.

Decizia a provocat un val de critici in Rusia, o tara unde se estimeaza ca 20 de milioane de oameni traiesc in saracie, si unde este vie inca memoria mai multor perioade de foamete devastatoare - inclusiv cea din timpul asediului Leningradului.