In prima jumatate a anului, furturile din infrastructura feroviara au scazut cu aproape 40%, fata de perioada similara a anului trecut, informeaza IGPR.

In prima jumatate a anului 2015, sub coordonarea Directiei de Politie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), politistii specializati in transporturi feroviare au actionat, la nivel national, pentru prevenirea si combaterea furturilor de piese componente ale infrastructurii feroviare.

Activitatile au vizat si identificarea societatilor comerciale de colectare a materialelor feroase si neferoase, care nu respecta legislatia in domeniul achizitiilor.

Astfel, au fost organizate 463 de actiuni punctuale si au fost controlate 45 de societati comerciale de colectare a materialelor feroase si neferoase.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au ridicat pentru confiscare 400 de kilograme de materiale feroase si 442 de kilograme de cupru.

De asemenea, in urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 23 de sanctiuni contraventionale societatilor comerciale verificate.

Ca urmare a masurilor intreprinse de politisti, in aceasta perioada numarul de furturi de piese componente ale infrastructurii feroviare a scazut cu aproape 40% fata de perioada similara a anului trecut.

In aceasta perioada, 184 de persoane au fost cercetate pentru sustragerea de piese ale infrastructurii feroviare, 13 dintre acestea fiind retinute sau arestate.