Victor Ponta a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol al unui ziar economic in care se scrie ca salariul mediu net a crescut cu 8% in ultimul an, premierul sustinand ca este o veste buna pentru angajiti, dar una ingrijoratoare pentru companii.

Postarea este, in primul rand, o sageata la adresa liberalilor. "O noua stire importanta - si din nou despre Economy - doamnelor si domnilor de la PNL/PDL", scrie premierul.

Victor Ponta spune “stirea este foarte buna pentru angajatii din Romania pentru ca vad in buzunarul lor rezultatele bune / plus 8% salariu cu inflatie 0 si scaderea preturilor la alimente cu cca. 10% (din scaderea TVA)”.

Pe de alta parte, scrie el, “stirea este insa ingrijoratoare pe termen lung pentru companii si firme / cresterea salariilor se simte in pretul final si, deci, in competivitate. Singura solutie de politica publica de contracarare este relaxarea fiscala prevazuta de Codul Fiscal!”.

Ultima fraza din postare este o noua ironie la adresa liberalilor: "Economie, nu Politica - acum ati inteles stimati penelisti/pedelisti! Sau mai trebuie sa facem o consultare ca sa va dati seama ce ati votat in unanimitate in urma cu doua luni???"

Conform surselor EurActiv.ro, Victor Ponta se află pe vasul de croazieră Oasis of the Seas într-o excursie de o săptămână în Caraibe.