Doi politisti de la Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi au fost retinuti, fiind acuzati ca au violat o fata in varsta de 15 ani, care era internata intr-un centru de plasament si pe care au gasit-o pe strada, dupa ce fugise din centru, anunta Mediafax.

Adolescenta se afla in sistemul de protectie al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Calarasi din februarie 2013 si a fugit de mai multe ori din centrul de plasament, potrivit autoritatilor.

Fata de 15 ani care spune ca a fost violata de doi politisti dupa ce a fost gasita intr-un parc din municipiul Calarasi fugise, luni, din Centrul de plasament Sfantul Stefan din comuna Perisoru, unde se afla din februarie 2013, cand a fost abandonata de familie.

Directorul centrului de la Perisoru, Paul Dragu, a declarat, vineri, ca adolescenta a fugit din centrul de plasament luni, iar marti a fost gasita de catre autoritati in orasul Calarasi si dusa in Centrul de plasament de urgenta Sfanta Maria din municipiu.

"Miercuri, trebuia sa ma duc eu sa o iau de acolo, dar a fugit din nou", a spus Paul Dragu.

Potrivit acestuia, fata spune ca a fost gasita de o patrula de politie intr-un parc din Calarasi si, sub amenintarea ca va fi dusa din nou in centrul de plasament, a fost dusa pe un camp si violata.

Joi seara, tanara a fost dusa din nou in centrul de plasament de la Perisoru, iar vineri dimineata se afla la audieri, in fata anchetatorilor.

Seful centrului de plasament in care este internata adolescenta a precizat ca aceasta este cazata in una dintre cele opt vile rezidentiale ale centrului si a fugit de mai multe ori, reusind sa sara gardul pe camp, in conditiile in care centrul de plasament se intinde pe o suprafata de teren foarte mare si exista un singur paznic.

Tanara este din comuna Cuza Voda si a fost adusa in sistemul de protectie de catre mama sa, care a abandonat-o si a ramasa doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia isi cauta foarte rar fiica in centrul de plasament si nu mai locuieste in judetul Calarasi. Paul Dragu a spus ca, de cele mai multe ori atunci cand se intalnesc, tanara si mama ei se cearta. Tatal fetei este plecat la munca in Spania, a adaugat sursa citata.

Centrul de plasament Sfantul Stefan din Perisoru gazduieste 108 copii, in opt vile de tip familial.

Cei doi angajati ai Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Calarasi suspectati ca au violat-o pe fata au fost retinuti, joi, iar vineri vor fi dusi la Judecatoria Calarasi cu propunere de arestare preventiva.