Cetateanul turc care a intrat cu masina intr-un politist rutier, duminica noapte, in Capitala, este audiat de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, anunta Mediafax. Omul de afaceri turc Abdullah Atas, incarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce a fost arestat, a fost adus la parchet pentru audieri. El se deplasa singur, dar mai avea bandaje pe fata.

Luni, Atas a fost externat din Spitalul Floreasca, unde a primit ingrijiri dupa accident, si dus la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a confirmat mandatul de arestare emis in lipsa pe numele sau duminica noapte.

El a fost scos din spital in caruciorul cu rotile. Cand l-au vazut, rudele si prietenii politistului pe care l-a accidentat, aflat in continuare in stare grava la Floreasca, l-au huiduit pe cetateanul turc.

Abdullah Atas a fost arestat preventiv pentru tentativa de omor, ultraj si parasirea locului accidentului.

Ancheta in cazul cetateanului turc Abdullah Atas, administrator al firmei Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, este facuta de politistii de la Serviciul Omoruri din Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Accidentul s-a produs duminica, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde politistul era impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic.

Potrivit anchetatorilor, politistul de la Brigada Rutiera i-a facut semn omului de afaceri Abdullah Atas sa opreasca, acesta a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului de la rutiera, a accelerat si l-a lovit. Politistul a ramas pe capota aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la 10 metri.

Soferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie si mergea cu o viteza de 180 - 200 km/h. "Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agentilor de politie, s-a apropiat de persoana vatamata I.G. - lucrator de politie in cadrul Brigazii Rutiere de Politie a Municipiului Bucuresti, aflat in exercitiul atributiilor de serviciu si care la randu-i efectua semnale de oprire - a demarat in tromba, determinand persoana vatamata sa se prinda de capota autoturismului, fiind tarata o distanta de 350 de metri si aruncata in final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanta de aproximativ 10 metri", au precizat procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti intr-un comunicat de presa.

Conform anchetatorilor, dupa ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului si a fost prins de politisti in Pipera. "Dupa proiectarea lucratorului de politie, inculpatul Atas Abdullah si-a continuat deplasarea pe soseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersectia soseaua Pipera - soseaua Bucuresti Nord a pierdut controlul autovehiculului si a parasit spatiul carosabil, fiind proiectat in gardul ce imprejmuieste un imobil", se arata in comunicatul de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Atas a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca dupa ce s-a accident la nivelul fetei, in momentul deschiderii airbag-ului, dupa ce a intrat cu masina in gard.

Politistul de la Brigada Rutiera pe care l-a accidentat a fost operat pentru leziuni abdominale, starea acestuia fiind in continuare foarte grava, potrivit reprezentantilor Spitalului Floreasca.

Duminica au dat declaratii despre accident colegii politistului si s-a facut cercetarea la fata locului, existand indicii ca soferul, dupa ce l-a agatat pe agentul de la Rutiera pe capota masinii, a facut intentionat un viraj pentru ca acesta sa cada.