Nava elena HS Rodos a acostat, miercuri, in portul Constanta, pentru a participa la un exercitiu naval organizat in comun cu Dragorul Maritim 25 "Lt. Lupu Dinescu". Potrivit purtatorului de cuvant al Academiei Navale "Mircea cel Batran" (ANMB), Andreea Macovei, timp de doua zile, marinarii militari greci si romani vor desfasura antrenamente de planificare a operatiilor si comunicatiilor, scrie Agerpres.

Vizita navei HS 'Rodos', ce are un echipaj format din 198 de membri, reprezinta si o escala din cadrul marsului de instructie al elevilor Scolii de Maistri Militari din Grecia, la bord aflandu-se 114 cadeti.

"Comanda navei elene a avut intalniri cu conducerea Comandamentului Flotei si cu autoritatile locale. Programul echipajului HS 'Rodos' cuprinde vizite la Academia Navala 'Mircea cel Batran', la Muzeul Marinei Romane, precum si un tur al principalelor obiective turistice din municipiul Constanta", a mentionat, printr-un comunicat remis presei, reprezentanta ANMB.

Exercitiul la care participa marinarii militari greci si romani are ca obiectiv cresterea gradului de interoperabilitate dintre Fortele Navale Romane si cele ale statelor partenere NATO.

Nava greceasca poate fi vizitata de catre populatia civila, joi si vineri, in intervalul orar 16.00 - 18.00. HS 'Rodos' este o nava din clasa Jason, de desant maritim, cu un deplasament de 4.900 tone, lungimea de 116 metri, latimea 15,3 metri si pescajul de 3,4 metri.

Echipajul permanent are 116 membri, pe timpul misiunilor, la bord putandu-se imbarca pana la 1200 de militari.