O autorulota folosita pentru a promova Iranul a fost in centrul unei alerte de securitate majora in centrul Londrei, scrie BBC. Romanul Cristian Ivan, “s-a indragosti de Iran” in 2010, cand a vizitat aceasta tara, iar acum calatoreste prin Europa cu autorulota ce are pe lateral sloganul “Iran is great”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Politia anti-tero a fost alertata luni in privinta unui “vehicul suspect”, dupa ce Ivan si-a parcat vehicului in fata Muzeului Stiintelor.

Muzeul a fost evacuat si cateva strazi au fost inchise doua ore pentru investigatii.

Ivan a spus ca nu a crezut ca a facut ceva rau deoarece cativa agenti de securitate au vazut cand a parcat si nu au dat vreun semn ca ar fi vreo problema cand el si familia sa au parasit vehiculul intre alte masini parcate.

“Se pare ca a fost apeluri publice facute in Muzeul Stiintelor ce il cautau pe proprietarul masinii cu numere germane, dar nu le-am auzit pentru ca eram alaturi, in Muzeul de Istorie Naturala”, a explicat el.

Ivan si cu sotia sa frantuzoaica isi educa singuri copii, iar parte a acestei educatii sunt vizitele in muzeele lumii.

“Cand ne-am intors am vazut geamurile sparte. Ne-am intrebat cine ar fi putut fi, dar mi s-a spus ca au fost politistii. Am aflat mai tarziu ca unii ofiteri de securitate erau ingrijorati din cauza numerelor straine si ciudatul inscris de pe autorulota”, a spus el.