Reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale au fost primiti marti, la Palatul Cotroceni, de o delegatie a Administratiei Prezidentiale condusa de Seful Cancelariei Presedintelui, Dan Mihalache. Intalnirea a avut ca tema interesul comun pentru identificarea celor mai bune masuri pentru optimizarea mecanismelor de absorbtie a fondurilor structurale.

"Cu acest prilej, reprezentantii Coalitiei au prezentat setul de masuri agreat deja cu ministrii de resort: asigurarea unei cofinantari de maxim 2% pentru sectorul non-profit; reducerea termenului de rambursare la 20 de zile, in conditiile furnizarii tuturor documentelor necesare; asigurarea de prefinantare continua, pentru sectorul non-profit, pe intreaga durata a implementarii proiectelor, pentru cheltuielile cu personalul, prin transe trimestriale; introducerea responsabilului de proiect, la nivelul tuturor autoritatilor de management, urmand ca, in cazul POSDRU, aceasta masura sa fie analizata separat; clarificarea procedurilor de achizitii publice, in cazul administratiilor publice locale si asumarea de catre autoritatile avizatoare, in cazul identificarii de nereguli", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"Reprezentantii Administratiei Prezidentiale si-au exprimat sprijinul de principiu pentru orice demers care este de natura a simplifica procedurile administrative si a conduce la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor structurale, salutand initiativa de dialog lansata de Coalitie pe aceasta tema importanta pentru Romania. Ambele parti au convenit sa continue discutiile in acest sens, in perioada urmatoare", mai arata sursa citata.

Coalitia Nationala pentru Absorbtia Fondurilor Structurale este formata din peste 40 de organizatii de la nivel local si national, reprezentand sindicate, patronate, asociatii, fundatii, autoritatile publice locale, mediul studentesc.

Din partea Administratiei Prezidentiale au mai participat consilierii de stat Iulia Huiu si George-Vladimir Duhan, se mai precizeaza in comunicat.