Lotul national de informatica al Romaniei s-a intors de la Olimpiada Internationala de Informatica, si asa cum ne-au obisnuit in ultimii ani, toti membrii lotului au castigat medalii. Rares Buhai a castigat medalia de aur pentru al patrulea an consecutiv, clasandu-se pe locul 2 in topul international al performerilor la Olimpiada de Informatica din toate timpurile.

Nu de foarte mult timp, membrii loturilor de matematica si fizica s-au intors cu medalii de la Olimpiadele Internationale. Lotul de matematica a obtinut o medalie de aur, patru de argint si una de bronz, iar lotul de fizica a castigat doua medalii de aur, doua de argint si una de bronz.

Programul Hai la Olimpiada

Prin programul "Hai la Olimpiada", Fundatia eMAG vrea sa se asigure ca toti cei care doresc sa faca performanta in educatie (la olimpiade sau alte competitii), copiii si profesorii, primesc sustinerea necesara.

Programul Hai la Olimpiada i-a sustinut, inca din anul 2012, pe elevii, studentii si profesorii care au dorit sa faca performanta in domeniul matematicii, informaticii si fizicii.

Incepand cu anul 2014, intitativei s-a alaturat si BCR, care a devenit partener al programului Hai la Olimpiada!

Astfel, pe data de 4 august, Fundatia eMAG si BCR organizeaza la Bucuresti cea de-a patra editie a Intalnirii cu Olimpicii. In cadrul festivitatii, membrii loturilor de informatica, matematica si fizica din acest an, precum si profesorii care i-au pregatit, vor fi premiati pentru rezultatele lor exceptionale.

Ce face programul "Hai la Olimpiada!" pentru cei care doresc sa faca performanta

Pe langa organizarea centrelor gratuite de pregatire in mai multe orase din tara, dotarea laboratoarelor de informatica si fizica, precum si sustinerea concursurilor de profil, programul Hai la Olimpiada! sustine selectia si pregatirea loturilor nationale si recompenseaza performanta elevilor si profesorilor care ii pregatesc.