Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la ora 8:30, pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta traficul este intens. La statia de taxare de la Fetesti s-a format o coloana de autovehicule pe sensul catre Constanta, pe banda destinata achitarii pe loc a tarifului.

Politistii prezenti in zona informeaza conducatorii auto ca pot plati taxa prin SMS sau la statiile de distributie a carburantilor autorizate, insa acestia prefera sa achite cash.

Deoarece cativa conducatori auto nu au pastrat o distanta corespunzatoare in mers sau nu au pus in functiune luminile de avarie cand incheiau coloana, s-au produs si cateva tamponari.

Coloane de autovehicule s-au format si pe DN Centura Bucuresti, la intrarea pe Autostrada Soarelui, atat dinspre Glina, cat si dinspre Otopeni, deoarece numerosi automobilisti intentioneaza sa circule pe autostrada.

Politistii prezenti in zona redirectioneaza periodic circulatia dinspre Bucuresti pe banda a doua a autostrazii, pentru a facilita intrarea de pe banda de accelerare si breteaua dinspre DNCBpe banda unu.

De asemenea, s-a format o coloana de masini si pe breteaua de acces in DNCB dinspre Constanta, pe banda de decelerare, dar si pe banda unu a autostrazii.

Pentru a evita producerea de accidente pe A2 (pe care multi conducatori auto nu reduc viteza catre Bucuresti, in apropierea centurii), politistii vor fluidiza circulatia cu precadere la iesirea de pe autostrada, insa acest lucru va afecta traficul rutier de pe DNCB, in zona nodului rutier.

Infotrafic aminteste conducatorilor auto ca prin statia de taxare se poate trece liber pe benzile doi si trei, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii,la statiile de distributie a carburantilor autorizate ori prin SMS.