Presedintele Klaus Iohannis isi va lua, de la inceputul saptamanii viitoare, o vacanta de cel putin doua saptamani, pe care o va petrece la vila de protocol de la Neptun, dar si la Sibiu, au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate Adminsitratiei Prezidentiale.

Potrivit surselor citate, nu este vorba despre un concediu al presedintelui, ci doar de o vacanta, el fiind oricand pregatit sa revina in Bucuresti, daca va fi necesar. De altfel, atata timp cat se va afla pe litoral, Klaus Iohannis va avea la dispozitie la Neptun si un birou de unde sa poata lucra. Restul timpului, Klaus Iohannis il va petrece la Sibiu. Potrivit surselor citate, seful statului nu va parasi tara in aceasta perioada.

Presedintele se va afla in vacanta cel putin doua saptamani.

Mai mult, presedintele a fost invitat pe 15 august la ceremoniile de la Constanta, prilejuite de Ziua Marinei. Seful statului nu a confirmat, pana in acest moment, participarea.

Este a doua vacanta pe care o ia Klaus Iohannis de la preluarea mandatului, dupa ce, in luna aprilie, presedintele a petrecut sarbatorile de Paste in Portugalia, alaturi de sotia sa, Carmen. La acel moment, vacanta presedintelui a fost anuntata de Administratia Prezidentiala abia dupa aparitia unor informatii in presa portugheza.

Ultima data in acest an, presedintele Klaus Iohannis a fost la Neptun in 13 iunie, cand a implinit 56 de ani. El a mers la Neptun, la vila de protocol din statiune, si in 3 iunie, atunci aflandu-se pentru prima data pe litoralul romanesc dupa ce a devenit sef al statului.

Neptun a fost statiunea preferata a fostului presedinte Traian Basescu. In cei zece ani de mandat, acesta a fost prezent la Neptun in fiecare vara si a mers de mai multe ori la una din terasele din zona.