Un politist a fost ranit grav de un sofer baut, in Sectorul 1 al Capitalei, dupa ce i-a facut semn sa opreasca masina pentru control, insa acesta a accelerat, l-a lovit si l-a aruncat pe carosabil. Soferul a fost prins ulterior in Pipera, judetul Ilfov, dupa ce a intrat cu autoturismul intr-un gard, informeaza Mediafax.

Accidentul s-a produs duminica, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde politistul era impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic.

Politistul i-a facut semn soferului sa opreasca, acesta a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului de la Rutiera, a accelerat, l-a lovit, acesta a ramas pe capota aproximativ 400 de metri, apoi a cazut pe carosabil, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau.

Soferul a fugit de la locul accidentului, fiind prins de politisti la aproximativ doi kilometri, in Pipera, judetul Ilfov, dupa ce a lovit un scuar si apoi, din cauza vitezei, a fost proiectat intr-un gard. Agentii de la Rutiera spun ca soferul mirosea a alcool.

Politistul are politraumatisme, fiind internat in stare grava la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Soferul care l-a lovit pe politistul de la Rutiera, cetatean turc, a fost dus la spital pentru ingrijiri medicale si pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.