Judecatoria Sectorului 1 a decis, sambata, cercetarea sub control judiciar a lui Marius Maghiari, sef in cadrul unui serviciu de la Brigada Rutiera a Capitalei, in dosarul privind accidentul pe care l-a provocat in urma cu aproape doua luni, cand a dat cu masina peste o femeie in varsta de 34 de ani. Marius Maghiari a declarat ca, dupa accidentul pe care l-a provocat, a incercat sa indrepte situatia in mod corect, a dus-o pe femeie la spital, timp in care aceasta a fost constienta, si a incercat sa mearga pe calea medierii si sa incheie o intelegere, informeaza Mediafax.

Marius Maghiari a declarat, la iesirea din sediul Judecatoriei Sectorului 1, ca nu intelege de ce lucrurile au luat o astfel de turnura si a aratat ca nu a facut decat sa indrepte in cel mai corect mod situatia pe care a produs-o. El a spus ca, dupa accident, a dus-o pe femeie de urgenta la spital, iar aceasta a fost constienta tot timpul. Maghiari a adaugat ca, in timpul discutiilor cu femeia, a incercat sa stabileasca o intelegere, astfel incat sa nu se ajunga la deschiderea unui dosar penal.

Intrebat de ce s-a ajuns ca accidentul rutier sa fie transformat intr-un accident de munca, respectiv ca femeia sa sustina ca a cazut de pe schela unei cladiri, Maghiari a aratat doar ca a dorit sa mearga pe calea medierii cu aceasta, astfel incat sa evite situatii de cercetare penala. El a precizat ca s-a ajuns la o intelegere, dar dupa ce femeia a fost chemata la Parchet sa dea declaratii, aceasta a renuntat la intelegere.

Intrebat daca s-a pus problema oferirii unor sume de bani, chiar si sub forma unor daune materiale si morale, Maghiari a spus ca, la un moment dat, pana ca femeia sa fie chemata de catre procurori la audieri, a fost contactat de avocati ai acesteia, pentru a se stabili o suma de bani cu titlu de daune, reafirmand ca intelegerea a cazut dupa ce femeia a dat declaratii in fata anchetatorilor.

Maghiari a admis ca, din cauza sa, alte sapte persoane sunt cercetate, din punctul sau de vedere fara a avea o vina, si a precizat ca politistii si-au indeplinit corespunzator sarcinile de serviciu, i-au recoltat probe de sange si au intocmit corect ancheta in privinta sa. El a precizat ca altfel nu ar fi avut cum sa ramana imediat dupa accident fara permisul de conducere, sa fie dus la sectie pentru declaratii sau sa se deschida dosar penal pe numele sau.

Avocata lui Maghiari a intarit cele spuse de clientul sai si a aratat ca, potrivit unei statistici, peste 90 la suta dintre soferii care provoaca accidente cu victima anunta politia si imediat isi transporta victima la spital, fara a astepta venirea ambulantei sau echipajului de politie.

Avocata a mai spus ca nu este nimic ilegal in a incerca sa salvezi viata victimei prin transportarea ei la spital, lucru pe care l-a facut si clientul sau. Ea a aratat ca, potrivit actelor dosarului, femeia, in varsta de 34 de ani, a dat mai multe declaratii, atat la politie, cat si in fata procurorilor, iar in prima declaratie ar fi aratat ca, dorind sa nu fie mediatizat cazul si de a nu ajunge in fata organelor de cercetare, ar fi propus, din proprie initiativa, schimbarea datelor incidentului, respectiv sa spuna ca nu a fost lovita de masina condusa de Maghiari, ci ar fi cazut de pe o schela, astfel incat totul sa para un accident de munca.

Potrivit unor surse judiciare, accidentul a avut loc in 8 iunie, in jurul orei 14:30, in zona unei treceri de pietoni de la Fantana Miorita.