Institutia Prefectului - Judetul Arad a emis vineri ordinul prin care Nicolae Petru Iotcu a fost suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Arad, ca urmare a arestarii preventive a acestuia pentru 30 de zile, pentru trafic de influenta, anunta Agerpres.

'La Institutia Prefectului - Judetul Arad a fost inregistrata astazi comunicarea Tribunalului Timis privind instituirea masurii arestului preventiv fata de Nicolae Petru Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad. Drept urmare, in baza prevederilor art. 71 alin. (1) si art. 108 alin. (2) din Legea 215/2001, prefectul Judetului Arad a emis un Ordin privind constatarea suspendarii mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Arad, al domnului Nicolae Petru Iotcu. Conform prevederilor art. 71 alin. (3) din Legea 215/2001, suspendarea din functie dureaza pana la incetarea starii de arest preventiv', se arata intr-un comunicat de presa remis vineri, de Institutia Prefectului - Judet Arad.

Tribunalul Timis a decis in data de 25 iulie arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influenta, iar in cursul zilei de marti 28 iulie a.c., Curtea de Apel Timisoara a respins contestatia presedintelui Consiliului Judetean Arad, Nicolae Petru Iotcu, acesta urmand sa ramana pe mai departe in arest.

Presedintele CJ Arad, Nicolae Petru Iotcu, a fost ridicat, vineri, 24 iulie, de la locuinta sa din comuna Vladimirescu, fiind dus la sediul DNA - Serviciul Teritorial Timisoara, unde a fost audiat pentru luare de mita.

In Ordonanta de retinere a procurorilor se arata ca 'in cursul anului 2012, inculpatul Iotcu Petru Nicolae, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica privind 'Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad', in valoare de 1.600.000 de euro'.

Vicepresedintele CJ Arad, Adrian Tolea, a declarat luni ca a preluat atributiile in baza unei dispozitii din luna martie a lui Nicolae Petru Iotcu. Conform dispozitiei, atributiile sunt preluate de Adrian Tolea in perioada absentei presedintelui din institutie.

'Dispozitia are caracter permanent, dar in momentul in care prefectul va emite ordinul de constatare a suspendarii presedintelui ca urmare a arestarii, intram sub incidenta unui articol de lege care ne obliga sa convocam o sedinta a CJ Arad, in care unul dintre cei doi vicepresedinti va fi ales presedinte interimar cu votul secret al majoritatii consilierilor', a sustinut Adrian Tolea, adaugand totodata ca, dupa ce unul dintre cei doi vicepresedinti va prelua sefia CJ Arad, consilierii vor alege un alt vicepresedinte.