Sambata valorile termice vor scadea semnificativ si in regiunile sudice, astfel ca se vor situa, in mare parte din tara, in jurul normelor climatologice specifice perioadei, iar maximele vor fi cuprinse intre 25 si 32 de grade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

SAMBATA

IN TARA: Cerul va fi variabil, cu innorari temporare ziua, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali, precum si in dealurile Olteniei, unde, local vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in prima parte a zilei in regiunile sudice si sud-estice, iar noaptea in sud-vest. Temperaturile minime se vor incadra intre 11 si 22 de grade, mai scazute in estul Transilvaniei, spre 7 grade.

LA BUCURESTI: Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 30 de grade, iar minima va fi de 18...19 grade, mai scazuta in zona periferica, spre 16 grade.

LA MARE: Vremea frumoasa, normala termic. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va prezenta intensificari temporare in timpul zilei, apoi va mai scadea in intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26¬27 de grade, iar cele minime intre 20 si 22 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

LA MUNTE: Valorile termice se vor situa in jurul normelor climatologice specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare ziua, cand local in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului si izolat in Carpatii de Curbura vor mai fi averse si descarcari electrice. Vantul va prezenta unele intensificari, cu precadere pe crestele masivelor sudice.

DUMINICA

LA MARE: Vremea va fi frumoasa, cu cerul mai mult senin. Vantul va sufla in general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade, iar cele minime intre 20 si 22 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

LA MUNTE: Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, indeosebi spre seara si noaptea in Carpatii Occidentali unde, izolat se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va avea unele intensificari ziua, cu precadere pe crestele masivele sudice, dar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperatura aerului va marca o crestere fata de intervalul anterior.

IN TARA: Valorile termice diurne vor marca o crestere fata de ziua precedenta, astfel incat vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare incepand din orele serii in regiunile vestice, unde, pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va prezenta unele intensificari in sudul teritoriului, dar de scurta durata si in vest, in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 de grade in Delta Dunarii si 34 de grade in Campia de Vest si in sudul Olteniei, iar cele minime se vor incadra intre 13 si 23 de grade, mai scazute in estul Transilvaniei, spre 8 grade.