Presedintele Klaus Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea si seful SRI, Eduard Hellvig, au participat joi la ceremonia de absolvire a Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul".

Potrivit unui comunicat al SRI, "presedintele Romaniei i-a felicitat pe absolventi pentru curajul alegerii unei profesii dificile, care presupune riscuri si provocari permanente, un efort continuu de adaptare, sacrificii si o satisfactie extraordinara. Domnul Klaus Iohannis a reiterat importanta investitiei in educatie, care trebuie sa reprezinte o prioritate absoluta a tuturor elitelor care se vor afla la guvernare in decadele urmatoare. Resursa umana pe care absolventii Academiei o constituie reprezinta cel mai important atu pe care tara noastra il are la dispozitie pentru a spori gradul de predictibilitate al riscurilor si amenintarilor si pentru a imbunatati capacitatea de a le gestiona, preveni si combate".

"Modelul Romaniei, de a avea o universitate de intelligence proprie serviciului national de informatii, nu este unul intalnit peste tot in lume. Avem deja o traditie si putem furniza expertiza privind excelenta in educatia de intelligence. Prin aceasta Academie si prin standardele pe care si le-a impus, Serviciul Roman de Informatii investeste permanent si consecvent in securitatea nationala", a afirmat directorul SRI, citat in acest comunicat.

Promotia anului 2015 poarta denumirea onorifica "SRI-25 de ani" pentru a celebra un sfert de secol de existenta a Serviciului Roman de Informatii.