Cele doua firme organizatoare ale concertului lui Robbie Williams la Bucuresti au fost amendate cu suma de 10.000 lei de catre ANPC pentru un comportament incorect in relatia cu consumatorii, neasigurand suficiente puncte de vanzare a produselor alimentare si a bauturilor, informeaza un comunicat de marti al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Concert Robbie WilliamsFoto: USER UPLOADED

Peste 200 de reclamatii au fost inregistrate la ANPC de catre participanti la concert,Autoritatea urmand sa ii sanctioneze pe organizatori cu amenda maxima, declara, pe 23 iulie, presedintele institutiei, Marius Dunca.

"Consumatorii au stat la coada minim 45 de minute pentru a-si putea achizitiona produsele respective(ape, sucuri, bere) si pentru a se putea hidrata corespunzator pe durata evenimentului, care a durat aproximativ 5 ore", se arata in comunicatul ANPC

In perioada 19-23 iulie 2015 a fost inregistrat la ANPC un numar de aprox.300 reclamatii ale consumatorilor pentru concertul lui Robbie Willimas din 17 iulie.

Principalul aspect reclamat de catre consumatori este acela ca pentru achizitionarea de bauturi si produse alimentare au stat la cozi de minim 45 de minute, dupa ce au mai stat la o alta coada pentru a incarca o anume suma de bani pe un card.

In urma controlului, s-a constat ca societatile organizatoare trebuiau sa asigure in perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare o suprafata suficienta pentru ca toti participantii sa poata achizitiona bauturi si produse alimentare.

"La verificarea contractelor incheiate intre organizatori si societatile comerciale care urmau sa presteze servicii de vanzare de produse in locatia evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat ca firma prestatoare sa garanteze instalarea a cel putin 300 metri liniari de standuri, asa cum initial stabilisera prin contractul incheiat cu societatea prestatoare, care cu 2 zile inainte de eveniment a renuntat sa participe la eveniment", arata ANPC.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a constatat un comportament incorect in relatia cu consumatorii, aceasta practica aducand atingere in mod direct intereselor consumatorilor.

Cei doi organizatori au fost sanctionati cu amenda contraventionala in valoare de 10.000 lei pentru incalcarea drepturilor consumatorilor .

Deoarece in cadrul evenimentului pentru achizitia de produse s-au folosit exclusive carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru verificarea incasarilor si a recuperarii sumelor ramase neutilizate de catre consumatori.

Presedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca a tinut sa precizeze ca "astfel de practici vor fi verificate si sanctionate, astfel incat consumatorii sa beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bataie de joc la adresa consumatorilor", se mai scrie in comunicatul citat.