Agentia Nationala de Integritate a constatat a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre Mihai Prisacariu, fost Consilier de solutionare a contestatiilor in cadrul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, intrucat, in perioada 23 februarie 2010 - 29 ianuarie 2014, a detinut, simultan cu functia publica in cadrul C.N.S.C., si functiile de consilier, respectiv Director general al Unitatii Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat din cadrul Secretariatului General al Guvernului, informeaza un comunicat ANI.

Mihai Prisacariu a detinut functia publica de consilier de solutionare a contestatiilor in cadrul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor in perioada 12 septembrie 2006 - 29 ianuarie 2014.

Astfel, potrivit ANI, Mihai Prisacariu a incalcat dispozitiile art. 94, alin. (1) si alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica; Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza [...] in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice".

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, noteaza Agentia.

Mihai Prisacariu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.