Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti a obtinut suspendarea provizorie a executarii silite impuse de catre ELCEN, informeaza un comunicat RADET.

Foto:

'Desi este vorba de o suspendare provizorie pana la judecarea cauzei pe fond, vom avea acces la banii necesari realizarii reviziilor si reparatiilor la instalatiile de alimentare cu energie termica a Municipiului Bucuresti. Prin aceasta decizie, banii pot fi folositi pentru a asigura continuitatea serviciului de utilitate publica', a declarat Gabriel Dumitrascu, presedintele Consiliului de Administratie al RADET.

"Ii asiguram pe bucuresteni ca vom continua sa actionam pentru a realiza ce ne-am angajat la preluarea mandatelor in Consiliul de Administratie si pentru a asigura in sezonul rece, caldura si apa calda", mai spune Dumitrascu

Decizia duce la suspendarea provizorie pana la judecarea pe fond a contestatiei la executarea silita, care va avea ca prim termen de judecata data de 25 august.

Regia a cerut pe 23 iulie, in instanta, suspendarea executarii silite impuse de catre ELCEN pentru suma de circa 118 milioane lei.

Reprezentantii RADET spun ca actiunea a fost decisa ca urmare a imposibilitatii in care se afla regia autonoma de a mai asigura continuitatea serviciului de utilitate publica.

Aceasta suma este o mica parte din penalitatile de circa 700 milioane lei calculate de ELCEN pentru intarzierile la plata energiei termice.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat pe 23 iulie ca fuziunea RADET cu ELCEN a fost blocata de Ministerul Justitiei, care sustine ca alipirea celor doua entitati este neconstitutionala si nu a dat aviz favorabil.

Oprescu spune ca asteapta un raspuns in scris de la minister ca sa poata cere parerea Curtii Constitutionale, insa acest raspuns "intazie sa apara".

Fuziunea celor doua entitati ar scapa RADET de datoria de circa 3,6 miliarde de lei catre ELCEN si ar salva RADET de la colaps, dar ar oferi si un control mai bun al municipalitatii asupra pretului gigacaloriei.