Presedintele Klaus Iohannis, a avut duminica, la Salzburg, o intrevedere de lucru cu presedintele Austriei, Heinz Fischer, informeaza Cotroceniul.

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Heinz FischerFoto: Administratia Prezidentiala

Cei doi sefi de stat au avut un schimb de opinii privind evolutia relatiilor bilaterale si au abordat teme de actualitate ale agendei europene si internationale.

De ambele parti s-a exprimat satisfactia pentru nivelul foarte bun al dialogului si cooperarii pe multiple planuri intre Romania si Austria, precum si dorinta de consolidare, in continuare, a acestora, se arata intr-un comunciat al Administratiei Prezidentiale.

Referitor la problematica europeana, cei doi presedinti au evidentiat interesul de intensificare a cooperarii si coordonarii pe teme de interes regional, in perspectiva detinerii succesive de catre Austria si Romania a presedintiei Consiliului UE, in 2019.

A fost subliniata, de asemenea, dorinta de a dinamiza colaborarea in cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii si in regiunea Balcanilor de Vest, mai noteaza sursa citata.

Intrevederea a avut loc cu ocazia participarii Presedintelui Romaniei la deschiderea oficiala a Festivalului de la Salzburg.