Magistratii Tribunalului Timis au decis sambata arestarea presedintelui CJ Arad, Nicolae Iotcu, pentru 30 de zile, admitand solicitarea procurorilor DNA, informeaza Agerpres.

Nicolae IotcuFoto: arhiva personala

Decizia a fost pronuntata in jurul orei 20.30, cu doar cateva minute inainte de a expira Ordonanta prin care Iotcu a fost retinut vineri seara, pentru 24 de ore.

In Ordonanta de retinere a procurorilor se arata ca 'in cursul anului 2012, inculpatul Iotcu Petru Nicolae, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica privind 'Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad', in valoare de 1.600.000 de euro'.

'Astfel, inculpatul Iotcu Petru Nicolae a determinat functionari din subordine sa intocmeasca un caiet de sarcini preferential si a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influentand pe membrii comisiei, astfel incat acestia sa stabileasca ca si castigator al procedurii societatea mentionata anterior in asociere cu o alta firma. Urmare a acestei influente exercitate, contractul respectiv a fost castigat in luna octombrie 2014 de catre asocierea formata din cele doua societati. La data de 22 iulie 2015, inculpatul Iotcu Petru Nicolae a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmand ca ulterior sa i se remita in mai multe transe si diferenta din suma totala pretinsa', precizeaza DNA.

In data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediara (reprezentand o noua transa din suma totala de 40.000 de euro), inculpatul Iotcu Petru Nicolae a fost prins in flagrant de catre procurorii anticoruptie, asupra sa fiind gasita suma respectiva de bani, se mentioneaza in comunicat.

DNA mai arata ca, in cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Directiei Generale Anticoruptie.