Magistratii vor avea nevoie de o vechime mai mare in functie pentru a promova - proiect

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 25 iulie 2015, 21:14 Actualitate | Esenţial

Magistratii vor avea nevoie de o vechime mai mare si cu patru ani in functie pentru a promova la o instanta sau un parchet superior sau a ajunge in functii de conducere, potrivit unor modificari legislative discutate in Comisia 1 a CSM, informeaza Mediafax.

Membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au discutat, saptamana trecuta, in Comisia nr. 1, o serie de propuneri de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Propunerile comisiei vizeaza, printre altele, promovarea magistratilor.

Conform legii in vigoare, pot participa la concursul de promovare la instantele sau parchetele imediat superioare judecatorii si procurorii care au avut calificativul "foarte bine" la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani si indeplinesc o serie de conditii de vechime.

Comisia propune sa poata participa la concurs si magistratii care au obtinut calificativul "bine" la ultima evaluare.

Pe de alta parte, creste vechimea necesara pentru participarea la concursul de promovare, astfel: de la 5 ani vechime in functia de judecator sau procuror, pentru promovarea in functiile de judecator de
tribunal sau tribunal specializat si procuror la parchetul de pe langa tribunal sau la parchetul de pe langa tribunalul specializat, la "7 ani vechime efectiva", de la 6 ani vechime in functia de judecator sau procuror, pentru promovarea in functiile de judecator de curte de apel si procuror la parchetul de pe langa aceasta, la "10 ani vechime efectiva in functia de judecator sau procuror, din care 2 ani vechime efectiva in functia de judecator de tribunal sau tribunal specializat si procuror la parchetul de pe langa tribunal sau la parchetul de pe langa tribunalul specializat", si de la 8 ani vechime in functia de judecator sau procuror, pentru promovarea in functia de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la "12 ani vechime efectiva in functia de judecator sau procuror, din care 2 ani vechime efectiva in functia de procuror la parchetul de pe langa curtea de apel pentru promovarea in functia de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie".

Conditiile minime de vechime se modifica, tot in crestere, si pentru numirea in functii de conducere: pentru functia de presedinte si vicepresedinte de judecatorie, prim-procuror al parchetului de pe langa
judecatorie si adjunct al acestuia, de la o vechime de 5 ani in functia de judecator sau procuror, la 6 ani, adauganduse ca pentru functia de presedinte de sectie la judecatorie este necesara o vechime efectiva de 4 ani in functia de judecator sau procuror, pentru functia de presedinte si vicepresedinte de tribunal sau tribunal specializat, precum si presedinte de sectie la tribunal, prim-procuror al parchetului de pe langa tribunal sau al parchetului de pe langa tribunalul pentru minori si familie, adjunct al acestuia si procuror sef sectie al parchetului de pe langa tribunal sau al parchetului de pe langa tribunalul pentru minori si familie, de la o vechime de 6 ani in functia de judecator sau procuror, la o vechime efectiva de 10 ani, iar pentru functia de presedinte, vicepresedinte, presedinte de sectie la curtea de apel, procuror general al parchetului de pe langa curtea de apel si adjunct al acestuia, procuror sef sectie al parchetului de pe langa curtea de apel, de la o vechime de 8 ani in functia de judecator sau procuror, la o vechime efectiva de 12 ani.

Propunerile comisiei urmeaza a fi discutate in plenul CSM.
[P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

739 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    eu propun (Sâmbătă, 25 iulie 2015, 23:05)

    jeanvaljeanro [utilizator]

    din pat, de acasa, gratis, sa se scoata calificativele astea care mai mult incurca oamenii de peste 45 de ani din sistem, sa se promoveze numai oamenii mentorati de ion iliescu si adrian nastase, care stiu cum sa execute niste ordine de "sus", sa distruga niste dosare incomode si cum sa ia o spaga ca la carte la nevoie!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri