Vineri dimineata, politistii din Buzau efectueaza zece perchezitii la persoane banuite de taiere ilegala de arbori, furt de arbori si tainuire. 13 persoane vor fi conduse la audieri.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la 107.000 de lei, informeaza un comunicat al Politiei Romane.

La data de 24 iulie a.c., 50 de politistii ai Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, impreuna cu specialisti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Focsani, efectueaza 10 perchezitii, pe raza judetului Buzau.

Activitatile se desfasoara intr-un dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau.

Sunt vizate 13 persoane banuite ca, in perioada 2014 - 2015, ar fi comis delicte silvice, care au prejudiciat fondul forestier.

La sediul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau vor fi conduse 13 persoane, care sunt cercetate pentru taiere ilegala de arbori, furt de arbori, complicitate la cele doua infractiuni si tainuire.