Inspectia Judiciara va face verificari, la solicitarea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, in legatura cu un dosar in care sapte tineri din Giurgiu sunt cercetati pentru relatii sexuale cu o minora, faptele petrecandu-se in 2013, cand fata avea 14 ani. "Ca urmare a informatiilor lansate in spatiul public referitoare la cazul minorei din judetul Giurgiu, domnul judecator Marius Badea Tudose, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea identificarii dosarului si efectuarii de verificari potrivit art. 74 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat de joi al CSM, citat de Agerpres.

Cazul din Giurgiu pentru care CSM a sesizat Inspectia Judiciara s-a petrecut la inceputul anului 2013, iar acuzatiile sunt de intretinere de raporturi sexuale cu o persoana minora. "Plangerea minorei in varsta de 14 ani la data producerii faptelor, respectiv in anul 2013, a fost inregistrata la politie in data de 5 ianuarie 2013, iar faptele se petrecusera la data de 3 ianuarie 2013. In data de 6 ianuarie 2013 a fost emisa ordonanta de retinere pentru cei sapte tineri cu varste cuprinse intre 17 si 20 de ani pentru infractiunea de intretinere de act sexual cu o persoana minora, dupa care Tribunalul Giurgiu a dispus in acest caz obligativitatea pentru cei cercetati de a nu parasi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. Pe data de 19 ianuarie 2013 a fost finalizat si inaintat catre Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu referatul de urmarire penala pentru act sexual cu o persoana minora pentru cei sapte tineri", a declarat joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

El a aratat ca, potrivit informatiilor din dosar, minora a fost chemata la locuinta prietenului ei, pe atunci in varsta de 17 ani, unde a intretinut relatii sexuale cu sapte tineri cu varste cuprinse intre 17 si 20 de ani, cercetarea in acest caz fiind de intretinere de raporturi sexuale cu o persoana minora.