Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineata o noua avertizare cod portocaliu de canicula pentru ziua de joi, in 6 judete din vestul tarii. Totodata, pentru ziua de joi este in vigoare o atentionare cod galben de canicula si disconfort termic pentru cea mai mare parte din tara. Temperaturile ridicate se mentin vineri, fiind de asemenea in vigoare o avertizare de cod galben de canicula, pentru cea mai mare parte a tarii.

Cod portocaliu si cod galben de caniculaFoto: ANM

Cod portocaliu: In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti vor fi temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Cod galben: In cursul zilei de joi, 23 iulie, vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si de podis.

Cod galben de canicula

Cod galben de canicula - vineri, 24 iulie

Foto: ANM

Vineri, 24 iulie, vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara in zonele de campie si podis, unde si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade si izolat 38 de grade.

Meteorologii precizeaza ca valul de caldura va persista si in urmatoarele zile, iar instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in special in nord-vestul, nordul tarii si in zonele de munte.