Aproximativ 300 de angajati ai sucursalelor Romag-Termo si Romag-Prod ale Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) au refuzat joi sa intre in schimbul I nemultumiti ca pe parcursul protestelor declansate in 13 iulie nu au fost luati in seama de guvernanti pentru a li se solutiona cererile, informeaza Agerpres.

Liderul de sindicat Alexandru Tanase a declarat ca salariatii au tot dreptul sa solicite un punct de vedere vis-a-vis de decizia inchiderii, incepand din 31 august, a termocentralei si a uzinei de apa grea de la Halinga.

"Revendicarile noastre nu sunt exagerate. Vrem salarii compensatorii pentru personalul ce va fi disponibilizat, plata drepturilor salariale restante, preluarea la rezerva de stat a cantitatii de apa grea deja produsa si inchiderea controlata a platformelor industriale", a precizat Tanase.

Potrivit sursei citate, ultima cerere este deosebit de importanta intrucat inchiderea in conditii de avarie, mai ales a Romag-Prod, va pune in pericol mediul si viata oamenilor din cauza hidrogenului sulfurat stocat in instalatii care nu poate fi ars decat tehnologic, adica mentinand in functiune o parte dintre echipamente.

"In cazul in care pe plan local suntem in continuare tratati cu indiferenta vom incepe demersurile pentru a organiza pe durata nelimitata la Bucuresti, in fata Guvernului, un miting de amploare", a mai adaugat Tanase.