Liderii celor trei partide proeuropene din Republica Moldova (Partidul Liberal, Partidul Democrat si Partidul Liberal Democrat) au anuntat marti seara ca au parafat acordul de formare a unei noi coalitii de guvernare, urmand ca PLDM sa desemneze premierul, iar PD presedintele Parlamentului.

"Acordul de constituire a majoritatii parlamentare a fost parafat. Am convenit asupra tuturor punctelor discutate pe durata negocierilor. Este un acord politic bun, echilibrat, care urmeaza sa asigure o majoritate parlamentara stabila pentru Republica Moldova si sa investeasca in timpul cel mai apropiat Guvernul", a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, dupa aproape patru ore de discutii, relateaza Jurnal de Chisinau in editia electronica, citat de Mediafax.

"Alianta pentru Integrare Europeana (AIE), care parca e moarta, a inceput sa se miste si a devenit AIE3, ceea ce inseamna, cred eu, un semnal bun pentru cetateni, parteneri, dar si pentru noi, care trebuie sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am asumat impreuna in 2009", a afirmat la randul sau liderul PL, Mihai Ghimpu.

Marian Lupu, liderul PD, a anuntat ca miercuri va avea loc o noua intalnire pentru a se stabili componenta nominala a Guvernului.

"Va fi coordonata colegial. Dupa aceea vor fi purtate consultari cu presedintele tarii si toate procedurile in continuare ca intr-un termen scurt sa intram in Parlament pentru a aproba premierul, Guvernul si programul de activitate al acestuia", a mentionat Lupu.