Cadrele didactice care au dat saptamana trecuta examen ca se angajeze intr-o scoala pe perioada nedeterminata afla luni rezultatele. Peste 27.000 de candidati au fost la examenul de titularizare. Ei concureaza pentru doar 4.200 de posturi. 2.528 de posturi libere sunt in mediul urban si 1.661 in mediul rural, potrivit Ministerului Educatiei.

Aproape 5.000 de candidati vor sa ocupe posturi de educatoare/profesori pentru invatamant prescolar.

Isi mai cauta loc de munca 4.110 invatatori, 2.855 profesori de Limba si literatura romana, 2.188 profesori de Educatie fizica si 1.932 profesori de Limba si literatura engleza.

Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata sunt pentru posturile didactice de educatoare (994), invatatori (896) si muzica instrumentala (221).

Rezultate vor fi afisate la sediile inspectoratelor scolare si pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015.

Contestatiile la titularizare se depun la sediile inspectoratelor scolare judetene luni, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21:00, si marti, 21 iulie, pana la ora 15:00.

Rezultatele finale se afiseaza la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015, in data de 24 iulie.

Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de centrele de concurs in zilele de 27 si 28 iulie. Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului.

Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului. Candidatii care au obtinut cel putin media 5 la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2015, au avut posibilitatea sa foloseasca acest rezultat si in cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in unitatile de invatamant preuniversitar, sesiunea 2015.