Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) le recomanda soferilor sa achite a achite tariful de trecere de la statia de taxare Fetesti prin SMS sau prin plata in benzinarii, amintind ca este plina perioada de concedii, si ca in ultima perioada, la la podul de la Fetesti, punctul de trecere cu plata cash a fost cel mai solicitat, inregistrandu-se cozi in anumite perioade de timp.

Taxa la podul Fetesti - CernavodaFoto: Agerpres

"Ii sfatuim pe toti soferii sa foloseasca aceste variante deoarece nu vor mai opri pe pod, putand trece pe benzile semnalizate cu mesajul 'e-Tarif' cu o viteza de maxim 50 km/h", arata CNADNR intr-un comunicat de pres, dand si exemplul optiunii de plata in benzinari, metoda prin care se poate trece rapid pe pod si se poate achita chiar si a doua zi, pana la ora 24:00.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA reaminteste utilizatorilor retelei de drumuri nationale din Romania ca incepand cu data de 30.04.2015 plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunare intre Fetesti si Cernavoda se realizeaza prin intermediul achitarii tarifului in benzinarii sau prin SMS.

  • tariful poate fi achitat  la statii de distributie a carburantilor apartinand OMV,  PETROM, MOL, ROMPETROL (statiile la care se poate achita tariful fiind disponibile pe siteul CNADNR www.cnadnr.ro)
  • prin SMS la numarul 7577 (numar disponibil in retelele de telefonie mobila ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE si RCS&RDS)
  • cash la statia de taxare Fetesti.

CNADNR precizeaza ca, daca se opteaza pentru achitarea tarifului de trecere la distibuitorii autorizati sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regula, inainte de utilizarea podurilor sau pana la ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii.

Daca se opteaza pentru achitarea tarifului de trecere cash la statia de taxare Fetesti, se vor utiliza portile prevazute cu bariere si agenti incasatori, semnalizate corespunzator. Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizati sau prin SMS si care nu a fost utilizat ramane valabil 12 luni de la data achitarii.

Utilizatorii sunt rugati, ca la achitarea tarifului de trecere, sa verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt inscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizati ai CNADNR, inainte de a certifica prin semnatura corectitudinea acestora, corectia ulterioara a unui numar de inmatriculare inscris eronat realizandu-se doar in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

Un tarif de trecere achitat dupa expirarea termenului prevazut de legislatia in vigoare (dupa ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii) nu poate fi luat in considerare pentru trecerea in cauza, in aceasta situatie urmand a se incheia un proces verbal de contraventie, mai arata CNADNR.

Informatii privind achitarea tarifului de trecere se regasesc si pe site-ul CNADNR www.cnadnr.ro la sectiunea Peaj Fetesti (e-Tarif).

Pentru a nu se crea confuzii in privinta achitarii tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor intre Fetesti si Cernavoda) prin intermediul SMS, CNADNR SA prezinta si pasii pe care un utilizator trebuie sa-i urmeze:

1 - se trimite la 7577 textul care contine numarul de inmatriculare si categoria tarifara corespunzatoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1;

2 - se va primi un mesaj prin care se cere sa se confirme achizitia (mesajul va contine informatii detaliate despre achizitie, inclusiv costul total);

3 - pentru confirmarea achizitiei, se trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2 in maxim 3 ore;

4 - se va primi un mesaj de confirmare a achizitiei ce va contine seria peajului, categoria acesteia, numarul de inmatriculare pentru care a fost emis si data la care perioada de valabilitate expira.

Precizari suplimentare:

Prin SMS se poate achita tariful doar pentru 1 trecere;

Prin SMS se poate achita tariful doar pentru vehicule inmatriculate in Romania;

Prin SMS nu se poate achita tariful daca solicitarea este initializata din afara teritoriului Romaniei;

In cazul in care se trimite textul in alt format, decat cel prevazut la pasul 1, acesta nu va fi luat in considerare. Detalii privind costul total al achitarii tarifului prin SMS este comunicat utilizatorului in mesajul text prevazut la pasul 2 (costul total cuprinde si costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte). Utilizatorul nu poate considera tariful achitat daca nu a primit mesajul de confirmare prevazut la pasul 4.

Categoriile tarifare asociate tipului de vehicul:

1 - Autoturism/Marfa MTMA<=3,5 tone

2 - Marfa 3,5 tone

3 - Marfa MTMA>=12 tone, <=3 axe / Autocar

4 - Marfa MTMA>=12 tone, >=4 axe

Pentru informatii suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul INFO (0,05 EUR+TVA/SMS trimis) .

Pentru cartelele preplatite nu se aplica TVA, achizitia fiind efectuata numai daca exista disponibil creditul necesar.

Daca dupa transmiterea unui mesaj catre numarul 7577 nu se primeste niciun mesaj este posibil ca pe acel numar de telefon sa existe eventuale restrictii, motiv pentru care va trebui ca utilizatorul sa ia legatura cu call centerul operatorului. de telefonie mobila pentru mai multe detalii.

Benzile destinate fiecarui mijloc de plata sunt semnalizate corespunzator si se recomanda informarea, din timp, a utilizatorilor privind semnificatia acestora.