Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Alba, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2011- 2015. In cursul zilei de 17 iulie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in Municipiul Bucuresti si judetele: Hunedoara si Maramures, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. Printre aceste locatii sunt Complexul Energetic Hunedoara, Administratia Finantelor Publice Deva si Termogaz, potrivit presei locale si centrale.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Alba, informeaza DNA.

Procurorii DNA au ajuns, vineri, la Complexul Energetic Hunedoara. Ancheta procurorilor vizeaza achizitiile de pe perioada 2011-2015. La acest moment birourile de achizitii de la CEH si MIntia sunt in atentia anchetatorilor care au cerut mai multe documente. Angajati ai CEH vor trebui sa raspunda intrebarilor procurorilor, informeaza publicatia locala Gazeta de Dimineata. Potrivit acesteia, actiunea de vineri vizeaza cel mai probabil importul de huila si vanzarea certificatelor de carbon. Corpul de control al ministrului Energiei Andrei Gerea a identificat la complex mai multe nereguli, trei spete fiind trimise DNA.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES ca sunt efectuate perchezitii la Administratia Finantelor Publice Deva si la compania Termogaz, fiind vizat modul in care au fost incheiate contracte nerentabile privind importul de carbune si contracte de retehnologizare.