Doi stalpi pentru sustinerea liniei de tramvai au fost montati in mijlocul unei intersectii aglomerate din Ploiesti, scrie observatorulph.ro. Potrivit sursei citate, politia Rutiera Prahova a intocmit dosar penal pentru ca stalpii pun in pericol siguranta traficului si pot ingreuna circulatia, scrie Adevarul. In schimb, constructorul sustine ca amplasarea stalpilor este stabilita in proiectul de reabilitare si au fost montati potrivit numaratorii, din 50 in 50 de metri, chiar in mijlocul intersectiei Gheorghe Doja – Valeni.

Stalpi in mijlocul intersectieiFoto: Observatorulph.ro

Reabilitarea liniilor de tramvai din Ploiesti creeaza probleme pentru soferi, dupa ce doi stalpi au fost montati de constructori in mijlocul unei intersectii aglomerate. Potrivit presei prahovene, stalpii au fost amplasati pe trecerile de pietoni din intersectie. Orasul este impanzit de stalpi, intrucat constructorii au amplasat stalpii noi pentru liniile de tramvai langa cei vechi, potrivit site-ului observatorulph.ro

"Asta inseamna reabilitare. A fost schimbat tot ce tine de liniile de tramvai. In proiect sunt trecuti stalpi ce sustin linia de tramvai din 50 in 50 de metrii. Nu ne-am putut abate de la schite chiar daca a trebuit sa punem stalpii in mijlocul intersectiei. Asa e proiectul", sustine un muncitor de pe santierul de reabilitare a liniilor de tramvai, citat de observatorulph.ro

In cazul stalpilor amplasati in mijlcoul intersectiei, Politia Rutiera Prahova s-au autosesizat si a intocmit dosar penal pentru ca acestia au fost amplasati fara aviz de constructie obligatoriu. „Stalpii au fost montati fara aviz de constructie eliberat obligatoriu de Politia Rutiera. Am deschis dosar penal pentru ca respectivii stalpi pot pune in pericol siguranta traficului sau pot ingreuna circulatia. Continuam cercetarile“, a declarat Stefan Crivat, seful Politiei Rutiere Prahova, citat de Adevarul.

La scurt timp dupa deschiderea dosarului penal, constructorul a cerut avizul de reconfigurare a intersectiei de la Politia Rutiera Prahova, potrivit Adevarul.