Romania sustine inceperea efectiva a negocierilor de aderare a Serbiei la Uniunea Europeana pana la sfarsitul acestui an, a declarat joi dimineata presedintele Klaus Iohannis, care efectueaza o vizita oficiala la Belgrad.

"Romania considera Serbia un partener-cheie in regiune", a spus Klaus Iohannis, care a precizat ca autoritatile de la Bucuresti vor sprijini "activ stabilizarea Balcanilor de Vest, inclusiv prin sustinerea puternica a perspectivei europene a tarilor din zona".

"Dorim ca Romania si Serbia sa ofere un model de cooperare in regiune", a continuat acesta, intr-o declaratie de presa pe aeroportul Henri Coanda, notand ca "exista interes de ambele parti pentru proiecte de infrastructura", respectiv transport si energie.

Programul vizitei va include si o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din tara vecina, in conditiile in care "minoritatea sarba din Romania si minoritatea romana din Serbia reprezinta un avantaj care trebuie valorificat la intregul potential".

Klaus Iohannis a mentionat ca efectueaza a doua vizita in regiunea Balcanilor de Vest in interval de o luna, dupa cea din Croatia, in 15 iunie, reiterand "interesul Romaniei" pentru aceasta zona.

In cadrul vizitei, Klaus Iohannis va avea intalniri cu presedintele Republicii Serbia, Tomislav Nikolic, cu prim-ministrul sarb, Aleksandar Vucic, si cu presedintele Parlamentului, Maja Gojkovic.