Politistii fac perchezitii, miercuri, in Bucuresti si sase judete, la peste 60 de persoane suspectate de inselaciune, dupa ce ar fi luat credite de la unitati bancare si financiar nebancare in baza unor adeverinte false, producand un prejudiciu in valoare de 1,2 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Perchezitiile sunt facute de politistii bucuresteni, in Capitala si judetele Ilfov, Calarasi, Buzau, Giurgiu, Prahova si Dambovita, la locuintele a 61 de persoane, acestea urmand sa fie duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Sector 3.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, in baza unor adeverinte false, au obtinut, de la mai multe unitati bancare si financiar nebancare, diferite credite, in valoare totala de 1.200.000 de lei, suma ce constituie prejudiciul creat prin activitatea infractionala, in dauna institutiilor respective", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.

Dosarul privind fapte de inselaciune este instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3, actiunea fiind sprijinita de Directia pentru Operatiuni Speciale din Politia Romana.