Miercuri, in nordul, centrul si nord-estul tarii, vremea va fi in general instabila, iar valorile termice vor fi usor mai scazute decat cele obisnuite la mijlocul lunii iulie; mai ales ziua vor fi innorari temporare si local averse, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. In restul teritoriului, vremea va fi calduroasa, cerul variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii mici, in special in zonele montane si submontane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23...24 de grade in Maramures, estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 33...34 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei, unde indicele temperatura-umezeala ITU va atinge pragul critic de 80 de unitati; minimele termice vor fi cuprinse intre 10 grade in estul Transilvaniei si 20...21 de grade pe litoral.

La Bucuresti, miercuri, vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 30...32 de grade, iar cea minima de 17...19 grade.

Joi, vremea va fi predominant frumoasa, dar calduroasa in sudul si sud-vestul tarii, caniculara dupa-amiaza in sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in partea a doua a zilei in zonele montane si submontane, unde pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 de grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 36 de grade in sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse intre 12 si 21 de grade, mai scazute in depresiuni.