Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la conferinta comuna de presa cu premierul Mariano Rajoy, ca au discutat despre chestiunea dublei cetatenii pentru romanii din Spania, precizand ca nu exista o solutie foarte simpla in acest sens, dar a gasit deschidere la autoritatile de la Madrid, potrivit Mediafax.

Intrebat despre problema dublei cetatenii pentru romanii care traiesc si muncesc in Spania, presedintele Klaus Iohannis a afirmat: "Este una din temele care este importanta pentru multi romani si trebuie sa stiti ca am abordat aceasta chestiune. Nu exista o solutie foarte simpla. Dupa cum stiti exista legea spaniola care clarifica foarte clar chestiunea dublei cetatenii, cand poate fi acordata, cand nu poate fi acordata. Pentru Romania chestiunea inca nu este foarte simpla, dar am gasit deschidere si sunt optimist ca intr-o perspectiva rezonabila se vor gasi solutii si pentru aceasta problema", a spus Iohannis, la conferinta comuna de presa cu premierul spaniol, Mariano Rajoy.

La randul sau, premierul spaniol a precizat ca Spania este deschisa in privinta acestei chestiuni si gata sa colaboreze, precizand, totodata, ca exista "o cetatenie europeana care ne inglobeaza pe noi toti".