Elevii romani au obtinut trei medalii de aur, cinci de argint si doua de bronz la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2015, fiind premiati la toate cele patru probe ale concursului - chimie, matematica, informatica si fizica.

La chimie a obtinut o medalie de aur, cu punctaj maxim, Cristian Robert Raclea, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, alte doua medalii de argint fiind cucerite de Maria Velicu - clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti si de Sabina-Giorgiana Firtala - clasa a XI-a la Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt. Cristian Robert Raclea a fost medaliat cu aur si la editia precedenta a olimpiadei, a anuntat, duminica, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, citat de Mediafax.

La matematica, Andreea Dima, eleva in clasa a IX-a la Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti si Mihnea-Gabriel Doica - clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti au cucerit medalii de bronz. Din echipa de matematica a facut parte si Stefan Cristian Popa, elev in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Alte doua medalii de aur au fost obtinute la proba de informatica, de Darius Marian, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti si de Andrei Costin Oncescu - clasa a X-a la Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung Muscel, iar Vlad Mihai Rochian - clasa a X-a la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara a castigat medalia de argint.

Tot medalii de argint au obtinut, la fizica, Iulian Robert Raveanu si Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Peste 150 de concurenti din sase tari au participat la editia a XXII-a a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, desfasurata in perioada 5-11 iulie, in Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federatia Rusa).

Olimpicii revin in tara luni, la ora 12.40, pe Aeroportul International "Henri Coanda" Otopeni.