O mie de tineri, care au pornit pe jos din Chisinau spre Bucuresti, vor marsalui alaturi de cei care ii vor astepta duminica, la ora 14.00, la Piata Universitatii, spre Palatul Cotroceni, unde ii vor cere presedintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare, potrivit unui comunicat remis de Platforma Unionista Actiunea 2012 si citat de Agerpres.

"Tinerii din Marsul lui Stefan cel Mare au plecat din Chisinau spre Bucuresti duminica, 5 iulie, imediat dupa Marea Adunare Nationala si au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare si furtuna, pentru a ajunge astazi la Prut, unde au refacut celebrele Poduri de Flori", releva sursa citata.

Potrivit acesteia, participantii la mars vor pleca duminica din gara Iasi spre Capitala cu trenul, care va opri in Vaslui, Barlad, Tecuci, Focsani, Ramnicu Sarat, Buzau, Mizil, Ploiesti, Bucuresti.

"Acesti tineri poarta in suflete flacara dorintei de Unire si au nevoie de tot sprijinul romanilor pentru a o duce aprinsa la Cotroceni! Veniti, romani, sa va intampinati fratii de pe celalalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricand, au nevoie de voi!", a declarat George Simion, presedintele Actiunii 2012, citat in comunicat.