Presedintele Klaus Iohannis va merge luni intr-o vizita oficiala de doua zile in Spania, unde are programate intalniri cu regele Felipe al VI-lea, cu premierul Mariano Rajoy si cu reprezentantii comunitatii romanesti, potrivit Mediafax.

Despre vizita de doua zile a presedintelui Klaus Iohannis relateaza si presa spaniola.

Cotidianul spaniol La Vanguardia scrie ca Guvernul de la Madrid a anuntat ca premierul Mariano Rajoy va avea o intrevedere cu presedintele roman Klaus Iohannis, la Palatul Moncloa, dupa care vor sustine o conferinta de presa comuna.

"Klaus Iohannis, un etnic german care a preluat mandatul de presedinte al Romaniei in decembrie 2014, a propus crearea unei noi imagini a tarii", mentioneaza publicatia spaniola, citandu-l pe seful statului: "Vreau sa pot spune ca Romania a surprins lumea prin transformarea sa dupa cinci ani".

De asemenea, in vizita sa de doua zile presedintele se va intalni si cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

Klaus Iohahnis se va intalni si cu reprezentanti ai romanilor, in Spania fiind una din cele mai mari comunitati de romani din lume. La cel de-al doilea tur al elegerilor din noiembrie 2014, in Spania au votat 82.744 de romani. Dintre acestia, 74.995 (90.63%) au votat cu Iohannis, iar 7.749 (9.36%) cu Ponta.

De la preluarea mandatului de presedinte, Klaus Iohannis a avut vizite externe in Republica Moldova, Polonia, Germaniam Franta, Italia, Ucraina.