Tanarul suspectat ca, la jumatatea lunii mai, a injunghiat un barbat in Centrul Vechi al Capitalei, in urma unui conflict spontan, a fost adus, joi, in Romania dupa ce, in iunie, a fost prins in Spania, pe Aeroprotul din Madrid, au declarat oficiali din Politia Romana, citati de Mediafax. Potrivit sursei citate, acesta a fost adus de la Madrid cu o cursa de linie, de o escorta formata din lupatori ai Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) din cadrul Poilitiei Romane.

Suspectat ca, la jumatatea lunii mai, a injunghiat un barbat in Centrul Vechi al Capitalei, in urma unui conflict spontan, Catalin Serban fusese dat in urmarire generala, dupa ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare in lipsa.

El a fost prins in iunie cand incerca sa plece intr-o cursa de pe Aeroportul International din Madrid.

Serban era cautat din 18 mai, cand complicele sau, Mircea Grozea, s-a predat. Grozea a fost arestat atunci, iar in cazul lui Serban, procurorii au cerut arestarea preventiva in lipsa, dupa ce, timp de mai bine de trei saptamani, au asteptat ca acesta sa fie prins.

Cei doi sunt suspectati ca, in noaptea de 15 spre 16 mai, in Centrul Vechi al Capitalei, la intersectia strazilor Selari si Lipscani, ar fi injunghiat un barbat in varsta de 36 de ani, dupa ce acesta ar fi intrat intr-un conflict cu cei doi tineri. Barbatul a fost injunghiat de mai multe ori in piept, fiind atunci transportat de urgenta la spital, in stare grava.

Potrivit Parchetului Tribunalului Bucuresti, cei doi barbati au fost identificati inclusiv cu ajutorul oamenilor care fie au venit la Politie, fie au sunat la numarul de urgenta 112 si au oferit informatii.

"Avand in vedere lipsa indiciilor cu privire la identitatea persoanelor in cauza, la data de 16 mai 2015, am formulat, prin intermediul mass-media, un apel catre persoanele care puteau furniza detalii referitoare la agresiunea comisa. In urma acestui apel, au fost obtinute numeroase informatii de la persoane care s-au prezentat la organele de politie ori au apelat numarul unic de urgenta, in baza carora au fost identificate persoanele implicate in agresiune", a aratat Parchetul Tribunalului Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Mircea Grozea s-a predat afirmand ca nu a mai suportat presiunea mediatica.