Un tanar urmarit general pentru ca are de executat o condamnare la inchisoare de patru ani a fost prins, miercuri seara, incercand sa paraseasca Romania prin Vama Bors, folosind actul de identitate al iubitului surorii sale, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis joi, de Politia de Frontiera Bihor, a fost retinut un tanar din Salaj, dat in urmarire pentru ca are de executat o pedeapsa privativa de libertate de patru ani pentru furt calificat.

Tanarul, care are 24 de ani, a fost prins cand incerca sa iasa din tara folosindu-se de documentul de identitate al altui barbat.

"S-a prezentat pentru a iesi din tara, calatorind ca pasager intr-un autoturism marca Mercedes, un tanar care s-a legitimat cu o carte de identitate emisa de autoritatile romane. Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca persoana in cauza nu este una si aceeasi cu cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care au demarat cercetarile", se arata in comunicat.

Barbatul le-a declarat politistilor de frontiera ca a luat "din greseala" documentul iubitului surorii sale si ca intentiona sa plece din tara stiind ca urmeaza sa fie incarcerat.

Tanarul este cercetat pentru fals privind identitatea si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, el urmand sa fie incarcerat pentru executarea pedepsei.